Brutális baleset Miskolcon: a felüljáróról zuhant le autójával egy sofőr

Részegen, rosszul hajtott fel a felüljáróra, és több métert zuhant egy autós a kocsijával Miskolcon. Az autó szinte a darabjaira tört, a férfi pedig súlyosan megsérült.

Csütörtök este történt a szörnyű baleset Miskolcnál, amikor egy ittas sofőr Kazincbarcika felől érkezve hatalmas sebességgel próbált felhajtani a felüljáróra, de nem sikerült neki, és a füves területre csapódott. A jármű a parkoldalnak ütközve megpördült a levegőben, majd a szemben lévő füves területen a kerekein landolt. Az autó oldala megroncsolódott, a hátsó ablaka és ajtaja kiszakadt a helyéről, a szélvédője betört, és a kerekei kifordultak.

A helyszínre kiérkező tűzoltóknak az autó tetejét kellett levágniuk, hogy kiszabadítsák a balesetet szenvedett férfit. Dojcsák Dávid, a katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy az egységek feszítővágóval bontották meg az autó oldalát, eltávolították a tetejét, majd kiemelték a sofőrt a roncsból és átadták a mentőknek.

A sérültet sokkos állapotban szállították kórházba, ahol agyrázkódást és kartörést diagnosztizáltak nála, továbbá felmerült a belső sérülések lehetősége is. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője szerint azonnal riasztották a miskolci rohamkocsit, és a férfit rögtön a traumatológiai osztályra vitték.

A Tények animáción mutatta be a balesetet, amely részletesen szemlélteti a sofőr hibás manőverét és a következményeket. Lakiteleken és Felsőtárkányon is súlyos balesetek történtek ugyanezen a napon, ahol több sérültet szintén kórházba kellett szállítani. Az események súlyossága miatt a cikkben nem helyeztek el reklámokat.