A MÁV új balatoni előszezoni menetrendje

A MÁV-VOLÁN-csoport bejelentette, hogy idén is "megnyújtják" a balatoni szezont, már pünkösdi időszak előtt bevezetve az előszezoni menetrendet, amely több lehetőséget biztosít az utasoknak a tóhoz való eljutásra.

A MÁV-VOLÁN-csoport minden évben több vonattal és gyakoribb közlekedéssel, valamint többletszolgáltatásokkal készül a balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári forgalomra. Az előszezoni menetrend bevezetésével a társaság hozzájárult ahhoz, hogy a világjárvány előtti időszak rekordjait is meghaladják: a balatoni járatokat tavalyelőtt és tavaly is mintegy 3 millióan vették igénybe.

Idén május 13-tól június 21-ig az utazókat ismét előszezoni menetrend várja, amely során a part menti nagyobb települések az alapütemű, óránkénti vonatok mellett további járatokkal is elérhetővé válnak. A téli menetrendhez képest bővülnek a kerékpárszállítási lehetőségek, több IC-kocsi és motorvonat áll forgalomba, így több férőhely áll rendelkezésre a kora tavaszi időszakhoz képest. A MÁV-VOLÁN-csoport emlékeztet, hogy a nyári forgalomra minden évben, így most is több vonattal és többletszolgáltatásokkal készül, és már májusban, az iskolai szünidőt egy hónappal megelőzően sűrűbb eljutást biztosítanak a tó partjához.

A csoport igyekszik ügyelni a rendezett állapotokra, az általános tisztaság fenntartására és a virágokra: több ezer dísznövényt telepítettek az elmúlt időszakban.

A MÁV-VOLÁN-csoport weboldalán találhatóak további részletek.