A kaszkadőrök panaszáriája egy filmbe sűrítve

A kaszkadőr című film Ryan Goslinggal és Emily Blunttal meggyőz bárkit arról, hogy hollywoodi kaszkadőrnek lenni a legjobb szakma a világon, és igenis sokkal jobban oda kellene figyelnünk rá.

David Leitch rendezte a filmet, aki korábban kaszkadőrként helyettesítette többek között Brad Pittet és Matt Damont is. Leitch szerint a kaszkadőrök nélkül a filmek sem lennének semmi, mégis kevés elismerést kapnak a munkájukért. A kaszkadőröknek nem jár Oscar-díj, pedig már harminc éve lobbiznak érte. A film ezt a problémát is felveti, és a kaszkadőrszakma panaszáriáját tárja a nézők elé.

A A kaszkadőr nemcsak egy akcióvígjáték, hanem egyben romantikus film is, amelyben a humor mögött ott van a lélek is. A történet egy kaszkadőrről szól, aki egy tehetségtelen színész dublőre, de imádja a szakmáját. Egy baleset után azonban úgy tűnik, örökre ki kell lépnie a filmek világából, de a sorsnak más tervei vannak vele.

A film forgatókönyvét Drew Pearce írta, és a történetben a humor mellett komolyabb témák is helyet kapnak. Egyik kiemelkedő jelenetben például a rendező (Emily Blunt) és a kaszkadőr (Ryan Gosling) kapcsolatáról beszélnek, miközben a forgatás zajlik. A film az ötletes és okos forgatókönyv mellett a kaszkadőrjelenetekkel is kiemelkedik, amelyeket valódi kaszkadőrök segítségével vettek fel.

A A kaszkadőr egy olyan film, amely kiemelkedik a hollywoodi kasszasikerfilmek közül, mivel az alkotók számára valóban fontos volt a témája. Ha minden látványfilmnek lenne legalább ennyi súlya, a filmek világa sokkal jobb lenne.