A rólad alkotott kép: Anne Hathaway romantikus vígjátéka nem hozta a várt sikert

Anne Hathaway legújabb romantikus vígjátéka, A rólad alkotott kép, nem érte el a kritikusok és a közönség által támasztott elvárásokat, annak ellenére, hogy az első bemutatók után pozitív fogadtatásban részesült. A film, mely egy 40 éves egyedülálló anya és egy huszonéves popsztár szerelmi történetét dolgozza fel, nem tudott kitörni a középszerűség csapdájából, még Hathaway és Nicholas Galitzine kiváló alakításai ellenére sem.

A produkció már kezdetektől fogva botrányokkal indult, hiszen a film alapjául szolgáló könyv több szempontból is problémásnak bizonyult, és a One Direction egykori tagja, Harry Styles ihlette egyik főszereplő sem találkozott a rajongók elvárásaival. A Miután franchise-hoz hasonlóan, mely szintén egy énekesről írt fanfictionből készült, A rólad alkotott kép is sok jóra nem engedett következtetni, bár a könyv ízléstelen részeitől a film eltekintett.

A történet középpontjában Solène (Anne Hathaway), a galéria tulajdonos áll, aki egyedül neveli lányát (Ella Rubin) és egy fesztiválon találkozik az August Moon fiúbanda énekesével, Hayes Campbellel (Nicholas Galitzine). A kettejük között kibontakozó románcot számos akadály nehezíti, mint például a korkülönbség és a fiú hírneve, valamint Solène ex-férje is próbálja bonyolítani a helyzetet. A film a szerelem és a mentális egészség közötti választás kérdését is feszegeti.

Hathaway és Galitzine alakítása a film egyik erőssége, mindkét színész vonzó megjelenésével és közöttük lévő kémia meggyőző. Galitzine korábbi sikerei, mint a Vörös, fehér és királykék, a Bottoms filmek és a Mary & George sorozat után itt is megállja a helyét, énekhangja pedig hozzáad a karakterének vonzerejéhez.

Azonban a film számos más területen hagy kívánnivalót maga után. A forgatókönyv gyenge, a párbeszédek kínosak, és nem világos, hogy a két főszereplő miért is szereti egymást. A látványvilág sem nyújt újdonságot, és bár a koncertjelenetek dinamikusak, a zenei betétek, melyeket a One Direction első két lemezének alkotói írtak, nem emelkednek ki a tipikus popdalok közül, annak ellenére, hogy Galitzine énekhangja lenyűgöző.

Összességében A rólad alkotott kép nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de a színészek igyekezete érződik a produkcióban. A film Hathaway és Galitzine rajongóinak kötelező darab lehet, de mindenki másnak már mérlegelnie kell, hogy érdekli-e a történet. Az alkotás egyszer nézhető, de az az egy alkalom megéri.