Elbukott rangadóval hangoltak a BL-visszavágóra

A Bayern München, melynek másodedzője Lőw Zsolt, 3–1-es vereséget szenvedett a VfB Stuttgart otthonában a német labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában. A Borussia Dortmund, amely szintén a Bajnokok Ligája-elődöntőjében szerepel, 5–1-re győzte le az Augsburgot.

A Bayern München, amely a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-visszavágóra készül, egygólos hátrányból még felállt Harry Kane büntetőjével, de a Stuttgart a meccs végén és a 93. percben is betalált, így megtartotta a három pontot és megerősítette a harmadik helyét a tabellán. A második helyen álló Bayern most már csak két ponttal van megelőzve.

A Dortmundban Marco Reus volt a meccs hőse, aki két gólpasszt adott és egy gólt is szerzett. A hazai csapat már a 29. percben 3-0-ra vezetett, és a félidőben 4–1-es előnnyel zárt, így magabiztosan készülhet a Paris Saint-Germain elleni BL-elődöntő visszavágójára, amelyet jövő kedden rendeznek Párizsban.

A Bundesliga 32. fordulójában további eredmények is születtek: a Werder Bremen 2–2-es döntetlent játszott a Mönchengladbachhal, a Wolfsburg pedig 3-0-ra legyőzte a már biztosan kieső Darmstadt csapatát.

Bundesliga 32. forduló eredményei:

  • Borussia Dortmund–FC Augsburg 5–1
  • VfB Stuttgart–Bayern München 3–1
  • Werder Bremen–Borussia Mönchengladbach 2–2
  • VfL Wolfsburg–SV Darmstadt 3–0

További mérkőzések a fordulóban:

Pénteken már lejátszották a TSG 1899 Hoffenheim-RB Leipzig (1-1) találkozót. A forduló további mérkőzéseit vasárnap rendezik, többek között az Union Berlin-VfL Bochum, az Eintracht Frankfurt-Bayer Leverkusen és az 1. FC Heidenheim-FSV Mainz összecsapásokat.