Dobrev Klára és Olaf Scholz találkozója Berlinben

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője és árnyék-miniszterelnöke közösségi oldalán számolt be egy berlini látogatásról, ahol Olaf Scholz német kancellárral tárgyalt.

A találkozó során Dobrev Klára kiemelte, hogy közös céljuk Scholz-cal, hogy nem lépnek kompromisszumra és nem alkotnak szövetséget azokkal a politikai erőkkel, amelyek a megosztásra és gyűlöletre építenek, mivel ezek veszélyeztetik Európa egységét és a demokráciát. Dobrev Klára Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy a berlini megbeszéléseken világossá tették, hogy nincs helye együttműködésnek olyan pártokkal, mint a Fidesz.

A DK politikusa emlékeztetett arra, hogy már 2022-ben is volt alkalmuk találkozni a német kancellárral, amikor kiemelte, hogy Magyarország számára nincs fontosabb, mint erős európai szövetségesek és barátok. Olaf Scholz akkoriban a jogállamiság és a korrupcióellenes küzdelem terén való kompromisszumok nélküli álláspontját fejtette ki, jelezve, hogy nem elégszik meg a magyar kormány által a Parlamenten átvitt, korrupcióellenesnek tűnő jogszabályokkal.