Halálos lövöldözés történt Párizs közelében

Párizsban, a Seine-Saint-Denis megyében történt drogkereskedelemmel összefüggésbe hozható lövöldözés során négy ember került lövöldözés áldozatául, közülük egy ember életét vesztette, hárman pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Halálos kimenetelű lőfegyveres incidens történt péntek éjszaka a Párizshoz közeli Seine-Saint-Denis megyében, ahol egy ember meghalt és hárman súlyosan megsebesültek. Az eset Sevran településen, egy parkolóban történt, ahol a fegyveres elmenekült a helyszínről. A sebesülteket a mentők kórházba szállították, azonban nem a legközelebbi intézménybe, mivel oda korábban már három másik lövöldözési sérültet szállítottak be.

A sevrani bűnügyben szervezetten elkövetett szándékos emberölés és emberölési kísérlet, valamint bűnszövetkezethez tartozás vádjával indult vizsgálat. Stéphane Blanchet, Sevran polgármestere az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy a történtek drogkereskedelemmel kapcsolatos leszámolásnak tekinthetők.

Seine-Saint-Denis megye, amely Franciaország egyik legszegényebb megyéje és ahol az országban lakosságarányosan a legtöbb bevándorló él, régóta ismert rossz közbiztonságáról. Az eseményekkel kapcsolatban szombat délelőttig nem történt őrizetbe vétel.