Harry herceg és Meghan Markle királyi esküvőjén felszolgált bor

Közel hat évvel ezelőtt, 2018. május 19-én mondta ki a boldogító igent Harry herceg és Meghan Markle, ami nemcsak a briteket, hanem az egész világot is izgalomban tartotta, és egy bizonyos bor iránti keresletet is jelentősen megnövelte.

A nagyszabású eseményen a vendégeknek a Burgundia régióból származó Chardonnay-t, pontosabban a Bourgogne Les Setilles nevű bort kínálták. A Sunday Times felfedése után a brit Lee & Wheeler borkereskedő kevesebb mint két óra alatt 780 palackot adott el ebből a borból, és ha több készlet állt volna rendelkezésre, akár a négyszeresét is eladhatták volna.

A bort a puligny-montrachet-i Olivier Leflaive birtokon állítják elő, amely birtok a médiából értesült arról, hogy a Les Setilles-t felszolgálták a királyi fogadáson. A birtok büszkeségét fejezte ki Facebook-oldalán, hogy részesei lehettek ennek a különleges napnak, és gratuláltak Meghannek és Harrynek, valamint meghívták őket egy látogatásra.

Bastien Gautheron, a szőlőültetvény marketing igazgatója megerősítette, hogy az esküvő óta nőttek a nemzetközi eladásaik, de konkrét számokat nem árult el. A Sunday Times információi szerint ez volt az egyetlen francia bor, amit az esti fogadáson felszolgáltak, de a teljes menüt nem tették közzé.