Nyolc kilométeres a torlódás az M1-esen, több sztráda és főút is érintett

Az M1-es autópályán, az M5-ösön, az M6-oson és az M7-esen is korlátozásokra kell számítani. A torlódások helyenként több kilométeresek, és több szakaszon is új tereléseket alakítottak ki.

Az M1-es autópályán Mucsa térségében, a Budapest felé vezető oldalon, a 71-es és a 81-es kilométer között terelést építenek ki, a külső sávot lezárták, ami több mint 8 kilométeres torlódást eredményezett. Az M5-ös autópályán Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es kilométer között mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalom így a külső- és leállósávon halad.

Az M6-os autópályán Dunaújváros térségében burkolatfelújítás miatt a 63-as és a 67-es kilométer között a Pécs felé tartókat a belső sávra terelik, a külső és a leállósáv zárva van. A 62-es főúti, Dunaújváros-Észak csomópontot is lezárták, a terelőutakat a megelőző és a követő csomóponton keresztül jelölték ki. Csütörtökön átadták a forgalomnak az M6-os autópálya újabb szakaszát Bóly és Majs, azaz a 192-es km és a 205-ös km között, amely egyelőre matrica nélkül használható.

Az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídon folyó burkolatfelújítási munkák miatt a terelést átépítették, a főváros felé tartó sávokat lezárták, a forgalmat a Letenye felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. Becsehely térségében a Letenye felé vezető oldalon a 220-as és a 230-as kilométer közötti szakaszt megnyitották, a Becsehely csomópont le és felhajtó ága járhatóvá vált. Azonban a főváros irányába ugyanezen a szakaszon a le és felhajtó ágak zárva vannak.

A 47-es úton, Orosháza térségében egy autó lesodródott az útról. A 163-as kilométernél félpályán halad a forgalom. Az 82-es főúton, Kardosrét közelében összeütközött egy autó és egy motor. A 28-as km-nél a forgalmat megállították. Az 55-ös főúton, Bátaszék térségében, két személygépjármű összeütközött. A 120-as km-nél, félpályás forgalomkorlátozás mellett, váltakozó irányban halad a forgalom.

Az M0-s autóút keleti szektorán, az M5-ös autópálya irányába, 20.00 órától vasárnap hajnali 5.00 óráig portáltáblát cserélnek, a 70-es km-nél lévő Fóti csomópontban illetve a 69-es km-nél lévő M3-as autópálya csomópontban. A munkavégzés miatt, mindkét csomópont között a kollektor ágat lezárták. A lezárás során a Fóti csomópontban a fel és lehajtás nem lehetséges az M3-as autópályára pedig nem lehet ráhajtani.