Több mint két évtized után jutott vissza a Premier League-be az Ipswich Town

Az Ipswich Town futballcsapata 22 év után tért vissza az angol Premier League-be, miután 2–0-ra legyőzte a Huddersfieldet az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) utolsó fordulójában.

Az Ipswich Town előzőleg a harmadosztályban (League One) szerepelt, ahol a Plymouth mögött a második helyen végzett, és így jutott fel a Championshipbe. A csapat szombati győzelme azt is jelentette, hogy a Huddersfield a harmadik vonalba csúszik vissza.

Kieran McKenna irányításával az Ipswich már a szezon utolsó mérkőzése előtt hárompontos előnnyel rendelkezett a harmadik helyen álló Leeds Uniteddel szemben, és egy döntetlen is elegendő lett volna a feljutáshoz.

A Southampton volt az utolsó csapat, amely a Championshipből feljutva azonnal a Premier League-be került, ezt 2012-ben érték el. Az Ipswich szurkolói már a mérkőzés előtt nagy ünneplésre készültek, és a győzelem után a pályára rohantak, hogy közösen ünnepeljenek a játékosokkal és az edzőkkel.

A Championshipet a Leicester City nyerte meg, és a felsőházi rájátszásba a Leeds United, a Southampton, a West Bromwich Albion és a Norwich City jutott be. A harmadik feljutó kiléte május 26-án dől el.