Technikai problémák miatt nem elérhető több magyar híroldal

Szombat délelőtt technikai okokból elérhetetlenné vált több kormányközeli médium honlapja, köztük a Mediaworks által kiadott sajtótermékek oldalai is.

A Mediaworks vállalat weboldalai, így a megyei lapok, a Magyar Nemzet, az Origo, a Bors Online, a Mandiner, a Ripost, a Metropol és az összes mediaworks-ös megyei lap is nem töltődnek be. A Mandiner a Facebook-oldalán közölte, hogy a lap technikai okok miatt átmenetileg nem elérhető, és hogy a munkatársak már dolgoznak a hiba elhárításán. Ezzel párhuzamosan a Mandiner értesülései szerint a Talpra Magyarok Közössége kampánycsapatot hoz létre a „támadható kijelentések” összegyűjtésére, és munkatársakat toboroz Magyar Péter mozgalma.

A Mediaworks válaszát a probléma okairól egyelőre nem kaptuk meg, de ígéretet tettünk arra, hogy amint információhoz jutunk, frissítjük a cikket. A lapok délelőtt 10-kor még posztoltak Facebookra, de azóta már nem frissülnek, ami arra utal, hogy a technikai problémák továbbra is fennállnak. A híroldalakon 504-es hiba fogadja a látogatókat, és a leállás több mint egy órája tart, délelőtt fél 12-kor az oldalak még mindig elérhetetlenek voltak.

A Mandiner cikkében említést tesz arról is, hogy a Talpra Magyarok Közössége hírlevélben kéri a médiamunkában jártas tagjait, hogy jelentkezzenek a kampánymunkára, amely kezdetben önkéntes lesz, de a támogatások függvényében fizetett megbízássá alakulhat. A mozgalom adatvédelmi tájékoztatójában felbukkantak a Bajnai Gordon-féle datadatos csoportból ismert szervezetek, mint az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org, valamint a 20K22 szervezet, amely 20 ezer aktivistát toborzott szavazatszámlálónak a 2022-es választásra. A Mandiner szerint Magyar Péter már az április 19-i orosházi fórumán megemlítette, hogy a kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint 10 ezer aktivistát képes mozgósítani.