Veszprémi panelházban csaptak fel a lángok

Veszprémben egy tízemeletes társasház alagsorában keletkezett tűz okozott riadalmat pénteken, ahol a lépcsőház füsttel telítődött. A katasztrófavédelem által közzétett fotókon a tűzoltás és a mentés folyamata látható.

A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol azonnal elkezdték a lángok oltását és a lakók evakuálását. A gyors és hatékony beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt tovább a tároló helyiségekre és a lakószintekre.

A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vezetésével a tűzoltók átvizsgálták az épület mindhárom lépcsőházát. A füsttel telítődött lépcsőházakból összesen 13 embert, köztük négy kiskorút mentettek ki. Néhányukat légzőkészülékkel és mentőálarccal, másokat a teraszhoz támasztott kihúzós létrán keresztül, míg egyeseket a magasból mentő szer létrakosarában hoztak le a tűzoltók.

A mentés során összesen 17 embert adtak át a mentőszolgálatnak. A tűzoltók a mentés mellett a helyszínt is átszellőztették nagy teljesítményű mobil szellőztető ventilátorok segítségével, és ellenőrizték, hogy a tűzzel érintett tárolóban és a szomszédos helyiségekben ne maradjon izzás vagy füstképződés.

A katasztrófavédelem a tűzesettel kapcsolatos intézkedések mellett figyelmeztetést is kiadott az ország nyugati felén és a déli határ közelében várható heves zivatarokra. Elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki, mely szerint az érintett területeken jégeső és károkozó, erős szél is várható. A lakosságot arra kérik, hogy kövessék nyomon a frissülő időjárási információkat a met.hu térképén.